Sveriges största tidning om konferenser och möten

Full fart på Liseberg och Liseberg Grand Curiosa Hotel

Solen skiner över Göteborg, även om det regnade på vägen ner från Stockholm. Vi är i Göteborg för att spendera de kommande 24 timmarna på Liseberg och deras familjehotell Liseberg Grand Curiosa Hotel.  

Det är juli månad och exakt klockan 16.00 glider vi in genom hotellentrén. Det gör även alla andra gäster som ska checka in på hotellet. Det blir ett mindre kaos i lobbyn när alla gäster vill checka in exakt samtidigt. Men relativt smidigt och efter inte alltför lång väntetid får vi vårt hotellrum. Ett riktigt trevligt rum med en sovalkov-del med tre sängar där barnen ska sova och en generös och fin dubbelsäng mitt i rummet. Genom fönstret ser vi Liseberg och dess karuseller som svischar fram. Barnen springer genast i väg till hotellets barnavdelning som har en hel rad med aktiviteter så som biorum (en riktig biosalong), pyssel, spel, rutschkana genom lobbyn och en karusell. Efter klockan 18.00 får alla hotellgäster fri entré till Lisebergsparken. Jag tar med mig barnen och går en vända så att vi kan bekanta oss med karusellerna och Lisebergs-området inför morgondagen. Tillbaka på hotellet så tar vi hissen upp till takbaren. Det är en ljummen och fin kväll i Göteborg och vi beställer in mat och dryck uppe på taket samtidigt som vi ser solen gå ner.  

Frukosten på Liseberg Grand Curiosa Hotel är generös och familjevänlig. Det finns ett stort utbud av det mesta. Barnens favorit är pannkakor med tillbehör i form av strössel, marshmallows, choklad och så vidare, eller som det faktiskt blir på deras tallrikar – tillbehör med någon pannkaka. Jag siktar in mig på frukten och yoghurten, som även den har ett stort urval av tillbehör. Barnen hinner även med att leka lite ytterligare på hotellet och ta ett par turer i hotellets karusell.  

När klockan slår 10.00 så sitter åkbanden på handleden och det har blivit dags för karuseller. Vi har fått veta att man via Lisebergs app kan ställa sig i virtuella köer till utvalda karuseller. Då slipper man stå fysiskt i kö och när det är ens tur i kön så går man bara fram till karusellen och så får man åka direkt. Fantastiskt! Man kan stå i en kö per enhet. Vi har tre telefoner med oss och planerar genast upp vilka karuseller vi ska åka. Under de första två timmarna hinner vi med sex karuseller. Vi åker Valkyria, FlumeRide, Slänggungorna, Lisebergsbanan, Kållerado och Underlandet. Efter lunchen fortsätter vi åkandet av karuseller. Höjdpunkten är AtomsFear som är ett fritt fall från 116 meter med en hastighet om 110 km/h. Otrolig upplevelse. Jag skrattar högt och okontrollerat när vi kommer ner. En annan favorit är träbergodalbanan Balder. Härlig hastighet och härliga svängar som ger en känsla av tyngdlöshet. Det sista vi gör innan vi lämnar Liseberg är att jag och min äldsta dotter (tolv år) besöker Spökhotellet Gasten. Rundvandringen i spökhotellet sker i mindre grupper och ett par av de som går i vår grupp skriker något kopiöst av rädsla. Även jag och min dotter ger ifrån oss ett och annat skrik. 

Vi lämnar Liseberg när kvällen faller på. Det är härligt att se hur barnen med inlevelse berättar om olika karusellupplevelser och hur roligt de haft det under dagen. Det kommer garanterat bli fler besök hit framöver!