Sveriges största tidning om konferenser och möten

Hybridarbete lyfter SkiStars grupp- och konferensverksamhet – fysiska möten och en aktiv livsstil blir allt viktigare

I en tid då hybridarbete, en kombination av hemmakontor och arbetsplats, har blivit normen och fysiska möten allt viktigare för företagskulturen, rapporterar fjällturismbolaget SkiStar en omsättning på 200 miljoner kronor från sin grupp- och konferensverksamhet. Detta nya rekord understryker vikten av att kombinera affärer med en aktiv livsstil.

– Att integrera fysisk fjällaktivitet som skidåkning med flexibla boendemöjligheter, allt från lodge och hotell till mysiga storstugor som skapar bra gemenskap, har inte bara ökat vår omsättning utan även förbättrat deltagarnas välbefinnande och samarbete, säger Joel Borg, ansvarig för SkiStars grupp- och konferensverksamhet. Joel tillägger: Våra gäster lämnar inte våra konferenser enbart med nya insikter och starkare teamband, utan även med förnyad energi. Det är en investering i både personalens välbefinnande och företagets framtid.

Konferenskoncept, som skräddarsys efter kundens behov och kombinerar professionella mötesfaciliteter med utomhusaktiviteter i fjällmiljö, har visat sig vara mer populärt än någonsin. Pandemin har förändrat spelreglerna för arbetslivet, och SkiStars destinationer, med aktiviteter året runt och flexibla boendemöjligheter, erbjuder förutsättningar för att stärka både team och företagskultur.

– Att vara ute är det nya inne för en konferens eller gruppaktivitet, säger Joel Borg, som ser entusiastiskt på framtiden. Vi ser just nu en stark orderingång för vintern vi har framför oss och ligger +14 procent* jämfört med föregående vinter, betonar han, och understryker att hybridmodellen är här för att stanna, vilket ökar vikten av att arrangera regelbundna och meningsfulla konferenser.

SkiStars framgångar inom konferenssegmentet belyser en växande trend där företag ser värdet av att kombinera arbete och välbefinnande. Allt fler företag fokuserar på medarbetarnas hälsa och på klimatet, vilket gör en aktiv konferens i fjällen till ett attraktivt alternativ. Transporten kan ske med tåg eller buss som drivs med fossilfritt bränsle, och i framtiden även med el, vilket ytterligare bidrar till en mer hållbar resa.